laupäev, 2. juuli 2016

Maasika-hapukoorekook


See kook tuli suussulavalt hea ning läheb kindlasti kordamisele. Maasikad võib asendada rabarberi või muude marjadega.
Maamunadega tuleb kook kaunilt kollane.

Põhi:

2 dl jahu (panin pooleks graham ja tavalist nisujahu)
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 munakollane
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:


800 grammi hapukoort

3 muna
1,5 dl suhrut
1 tl vanillisuhkrut
2 korralikku spl tärklist
soovi korral 1 sidruni mahl

Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks, seejärel lisa munakollane ja sega. Suru tainas võiga määritud 26-sentimeetrise lahtikäiva vormi põhja ja äärtele.


Sega munad suhkruga lahti, kuid ära vahusta. Lisa hapukoor, vanillisuhkur, tärklis ja kui soovid, siis ka sidrunimahla. Sega kõik ühtlaseks ja kalla ettevaatlikult vormi.

Küpseta ahjus 175 kraadi juurde ca 45 minutit. Kui kook kipub pealt liialt pruunistuma, siis võid katta vormi fooliumiga ja kuumust veidi alandada. Liiga kiirel küpsemisel on oht, et sisu jääb vedel.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar