kolmapäev, 19. august 2015

Punasesõstraželee



See on üks väga mõnus ja hapukas moos/marmelaad.

1 kg punaseid sõstraid
1 kg suhkrut

Pane marjad potti (rootsud võivad küljes olla) ja keeda 10 minutit, aeg-ajalt puulusikaga marju puruks vajutades (see tekitab mahla ja väheneb põhja kõrbemise oht). Seejärel lisa suhkur ning keeda veel umbes 10 minutit. Kurna segu läbi sõelda, hõõrudes puulusikaga ning pane moos purkidesse.

NB: Nooremad ehk heleroosad marjad sisaldavad rohkelt pektiini ning tavalise suhkruga tuleb mõnus paks želee. Vanemate ehk tumepunaste marjade puhul võiks poole koguse puhul kasutada moosisuhkrut, kui soov on saada paksem moos.

Retsept võetud siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar