Kõrvitsasalati puhul on tegemist eestlase tuntud talvise praekõrvasega. Igaühel on lapsepõlvest kujunenud maitse-eelistus selle võrratu hoidise suhtes. Minu lemmik on minu ema tehtud kõrvitsasalat, mida ka alati kõik kiidavad. Panen selle siis kirja:
1 kg kõrvitsa kohta:
3 klaasi vett
1,2 klaasi suhkrut
10 vürtsitera
8 nelki
1 kaneelikoor
Tükelda kõrvits kuubikuteks ning pane potti. Lisa kõik koostisained ning kuumuta keema. Nelgi ja vürtsi panen potti teesõela sees. Siis ei pea pärast neid ükshaaval välja noppima. Nüüd peab hästi täpselt jälgima, sest keeta tuleb vaid mõni minut. Kõrvitsasordid on erinevad ning mina kasutan valmiduse määramiseks hambatikku - kui kõrvits veel natuke vastupanu avaldab, siis on valmis! Kõike hullem on liigne keetmine, siis muutub kõrvits liiga pehmeks. Mulle meeldib, et hammustades oleks teda hamba all tunda. Nüüd pane kõrvits purki. Mina viskan nelgid ja vürtsid minema, purki ei pane. Head nautimist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar