laupäev, 29. november 2014

Hernesupp






500 g kuivatatud herneid
500 g (võib ka rohkem alati) suitsukooti, suitsupeekonit või suitsuribi
2 porgandit
1 kl Lõuna-Eesti tangu
3-4 liitrit vett
3 tl sinepit
Soola
Peterselli või muud maitserohelist

Pane herned eelmisel õhtul likku. Kui kasutad odrakruupi, siis need ka koos hernestega.

Järgmisel päeval pane suitsuliha külma veega keema ning eemalda pinnale tekkinud vaht. Lisa supile herned ja kruubid ning keeda madalal kuumusel, kaanega kaetult, umbes tund aega. Seejärel lisa tükeldatud porgandid. Keeda veel umbes pool tundi kuni porgandid on pehmed.

Maitsesta soola ja sinepiga. Kui supp saab liiga paks, siis lisa veidi keevat vett. Serveeri hakitud maitserohelisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar