kolmapäev, 21. jaanuar 2015

Tomatine läätse-kikerhernesupp



100g kuivatatud või 200g konserveeritud kikerherneid
1 tl jahvatatud köömneid
Tšillihelbeid
Võid või oliiviõli
2 punast paprikat
1 sibul
4-5 küüslauguküünt
100g punaseid läätsesid
300-500ml vett või puljongit
400g kooritud konservtomateid
200g tükeldatud tomateid
1 tl suhkrut või mett
Soola, pipart

Serveerimiseks koriandrit ja maitsestamata jogurtit

Kuumuta poti põhjas või või oliiviõli. Prae tükeldatud paprikat ja sibulat paar minutit ning lisa ka küüslauk. Lisa läätsed, konservtomatid, köömned, tšillihelbed, suhkur või mesi, sool ja pipar. Lisa vajaduse järgi vett. Lase madalal kuumusel 15 minutit keeda.

Töötle supp saumikseriga püreeks. Lisa kikerherned ning kuumuta keemiseni. Serveeri supp koriandri ja maitsestamata jogurtiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar