Siia kogun kõik oma kulinaarsed katsetused, mis kordamist väärivad; samuti meie pere lemmikud.
pühapäev, 18. oktoober 2015
Odrajahu-kohupiima karask
130 g tavalist kohupiima (panin tegelikult 250g)
1 kl (200 g) piima
1 muna
1 tl soola
1 spl (rafineerimata roo)suhkrut või mett
70 g võid
1 kl (120 g) odrajahu
1/2 kl (60 g) (täistera)nisujahu
0,5 tl soodat
5 kuivatatud tomatit
(erinevaid seemneid, rosinaid, kuivatatud puuvilju või ürte)
Klopi muna lahti, lisa suhkur, sool, piim, kohupiim, sulatatud või, jahud ja sooda. Lisa ka tükeldatud tomatid ja muud meelepärased lisandid.
Pane tainas võiga määritud ja riivsaia või (täistera)nisujahuga ülepuistatud neljakandilisse keeksivormi v silikoonvormi ja küpsetada ahjus 180 kraadi juures u 35-40 min, kuni karask on kuldpruun ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Võta karask kohe vormist ja jäta restile jahtuma.
Võetud siit
Sildid:
Karask,
Keeksid,
Leivad-saiad
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar