esmaspäev, 28. detsember 2015

Pardipraad




Jõudsin elus esimest korda terve pardi küpsetamiseni. Ja tulemus oli imehea ning hõrk!

2 kg part
Täidiseks kuivatatud ploomid, õunaviilud
Sool, pipar, oliivõli, kaneel






Sega kausis tükeldatud õunad ploomide, kaneeli, soola ja pipraga, Pane täidis pardi sisse ning kinnita avaus puutikkudega.
Piserda part oliiviõliga kokku ning hõõru soola ja pipraga. Pane küpsetuspotti, vala sinna vett, ning küpseta kaane all 180-kraadi juures ca 2h, peale mida eemalde kaas, tõsta kuumus 210-ni ning kpseta part pealt krõbedaks kuskil 20 minutit. Vahepeal on hea parti praeleemega kasta.

Soovi korral teha glasuur. See valada pordile peale viimaseks 20 minutiks, kui ahju temperatuur on tõstetud 210-le:

2 sl (kuhjaga) mett
2 sl mahedat sinepit
2 sl punase veini äädikat
2 sl heledat sojakastet


Kaste:
Ahjupotti kogunenud pardirasv
Pool tassi kanapuljongit (panin lihtsalt puljongipulbrit)
4 sl sojakastet
2 sl ketšupit
1 sl palsamiäädikat
2 sl suhkrut
Musta pipart
Soovi korral purustatud küüslauku

Kuumuta pardirasv kastruliga keemiseni ning lisa puljong, sojakaste, ketšup, äädikas, suhkur ning pipar. Keeda mõni minut ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar