Tainas:
180 g toasooja võid
120 g suhkrut
1 muna
320 g nisujahu
0,25 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
5-6 rabarberivart (700-800 g)
1 dl suhkrut (+ kaneeli)
Biskviitkate:
5 muna
5 sl suhkrut
5 sl nisujahu
Taigna valmistamiseks vahusta või suhkruga, lisa muna ja jahu ning küpsetuspulber ja sool. Vormi pätsiks ja hoia 30 minutit külmkapis.
Rulli või suru kätega taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja eelküpseta 175 kraadises ahjus 8-10 minutit.
Koori ja tükelda rabarberid ja sega suhkruga. Soovi korral lisa ka kaneeli. Kalla eelküpsetatud koogipõhjale.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks (võib ka munakollased ja -valged eraldi vahustada), sõelu juurde jahu, sega ettevaatlikult. Kata rabarberitükid biskviidiga ja küpseta kooki 175 kraadises ahjus veel 20-30 minutit kuni biskviit on ilusa kuldse värviga ja küps. Lase koogil veidi jahtuda ja lõika siis tükkideks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar