kolmapäev, 15. märts 2017

Mustikakook hapukoorekattega II



Tainas:
100 g võid
75 g suhkrut
1 muna
100 g rukkijahu
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
400 g mustikaid
200 g hapukoort
300 g kohupiimapastat
4 muna
75 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut


Taina jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahud. Sega ühtlaseks tainaks ja jaota 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhjale ja äärde. Pane pooleks tunniks külmkappi.  Täidise jaoks klopi munad suhkru ja vanillisuhkruga lahti, lisa hapukoor, kohupiim ja sega ühtlaseks. Laota mustikad pirukapõhjale ning vala peale hapukoore-kohupiimasegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Serveeri jahtunult.

1 kommentaar: