pühapäev, 12. aprill 2020

Potisai - imelihtne ja ülimaitsev!



Saia küpsetatakse kaanega malmpotis. Mina kasutan 20cm läbimõõduga potikest. Tegin nisujahuga, sai imemaitsev. Järgmisel korral proovin speltajahuga.

500 g nisu- või speltajahu. 
10 g peensoola
0,25 tl kuivpärmi
450 ml käesooja vett

Veidi oliiviõli

Sega tainakausis jahu, sool ja kuivpärm. Lisa käesoe vesi ja sega lusikaga ühtlaseks. Kata kauss puhta räti või kilest vannimütsiga. Jäta 12-24 tunniks toatemperatuurile seisma (u 20 C).


Umbes 2 tundi enne küpsetamist suru tainas rusikaga alla. Lase uuesti kerkida 1,5-2 tundi.

30 minutit enne küpsetamist kuumuta ahi 230 C, pane kohe ahju soojenema ka küpsetuspott.  
Kui ahi ja pott on kuumad, võta ahjust välja ja kalla poti põhja 1-2 sl õli. Kummuta tainas kuuma poti sisse, piserda peale samuti veidi õli ja soovi korral veidi soolahelbeid.
Kata malmpott kaanega ja küpseta 30 minutit kaane all 230-kraadises ahjus. Siis eemalda potilt kaas ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni potisai on pealt kenasti kuldpruun ja koputades kumiseb.
Võta ahjust välja, lase 20-30 minutit jahtuda ja rahuneda kas malmpotis (ilma kaaneta!) või metallrestil. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar