280 g jahu
1 tl soodat
1,5 tl maisitärklist
1/2 tl soola
170 g võid, sulatatult, jahutatult
150 g pruuni suhkrut
100 g suhkrut
1 suur muna + 1 munakollane (toatemperatuuril)
225 g šokolaadnööpe või küpsetusšokolaadi
Sega kausis jahu, sooda, tärklis, sool.
Teises kausis sega sulatatud või ja suhkrud, kuni suhkruterad on sulanud.
Lisa muna ja munakollane. Sega see kuivainetega kokku. Viimasena lisa šokolaaditükid.
Hoia tainast 2-3 h külmkapis (max 3 päeva).
Võta tainas külmikust välja ja lase 10 minutit toatemperatuuril seista.
Kuumuta ahi 165 kraadini ja pane ahjuplaadi peale küpsetuspaber.
Valmista taignast 50-grammised pallukesed ning vormi need silindrikujuliseks, et iga tükk oleks kõrguselt suurem kui laiuselt. Pane 9 pallikest ahjuplaadile.
Küpseta 12-15 minutit, kuni küpsiste ääred on muutunud helepruuniks. Küpsosed peavad jääma pehmeks, nagu pooltooreks, sest küpsevad ahjust väljas edasi. Nii jäävad nad mõnusad, mitte liiga kõvad.
Retsept võetud SIIT
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar