reede, 19. jaanuar 2024

Lihtne šokolaadikattega juustukook


                                                                                   

28 cm vorm

Põhi:

200 g šokolaadiküpsiseid (panin natuke digestive küpsiseid sekka)
80 g sulatatud võid

Sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru 26-28 cm läbimõõduga lahtikäiva ümmarguse vormi põhja, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi. 

Täidis:
800 g toasooja toorjuustu
200 g suhkrut
1 kuhjaga sl vanillisuhkrut
350 g toasooja hapukoort
5 toasooja muna
4 sl nisujahu

Sega mikserit kasutades toorjuust suhkrutega ühtlaseks kreemiks. Lisa hapukoor, seejärel edasi segades ükshaaval munad, seejärel jahu. Vala juustukreem vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u 50 minutit, kuni täidis on äärtest tahenenud, kuid keskelt veel võdisev. Aseta ahju ka veevann.

Tee ahjuuks praokile ja lase koogil ahjus jahtuda. Jahtunud kook eemalda vormist ja aseta külmkappi tahenema. 

Kate:
200 g tumedat šokolaadi
300 g hapukoort
šokolaadilaaste kaunistamiseks

Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Sulanud šokolaadile lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Lase segul pisut jahtuda (kuid mitte veel tahenema hakata) ning tõsta koogile. Aja spaatli abil ühtlaselt laiali (soovi korral määri ka äärtele), riivi peale šokolaad ning aseta vähemalt tunniks külmkappi tahenema. Võid lisada kaunistuseks marju.

Võtsin eeskuju SIIT

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar