laupäev, 7. juuni 2014

Kohupiima-rabarberikook (õunakook)


Ülimaitsev kook, kus rabarberi võib asendada endale meelepäraste marjade või õuntega. Põhi jääb tänu eelküpsetusele mõnusalt krõbe.

Põhi:
  • 3 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 100 g võid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
Kate:

  • 200 g rabarber
  • suhkrut
  • kaneeli
Täidis:

  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 dl hapukoort
  • 400 g kohupiima
  • 1 spl mannat

Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur ning näpi koos külma võiga purutaoliseks massiks. Vala 3/4 purust küpsetuspaberiga kaetud 24 cm koogivormi põhjale ja küpseta 

200 kraadi juures 10 minutit.
Haki rabarber tükkideks ning sega natukese suhkru ja kaneeliga läbi.
Klopi munad suhkruga vahule, lisa juurde hapukoor, kohupiim ja manna. Vala saadud segu eelküpsetatud põhjale ja aseta taigna peale rabarberitükid. Raputa peale ülejäänud taignapuru.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. 






Võetud siit

2 kommentaari: