esmaspäev, 29. september 2014

Kõrvitsapirukas




Põhi:

100g võid
0,6 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit



Täidis:

500 ml kõrvitsapüreed (mina küpsetan ahjus, aga võib ka keeta)
3 muna
170g suhkrut
0,5 tl kaneeli
200 ml 35% rõõska koort
3 sl jahu

Kõrvitsapüree valmistamiseks lõika kõrvits tükkideks, eemalda seemned, aga jäta koor alles. Tõsta kõrvitsatükid, koor pealpool, ahjuplaadile ning küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit, kuni viljaliha on pehme. Uurista viljaliha koore küljest lahti ning püreesta saumikseriga.
Taigna valmistamiseks vahusta pehme või ja suhkur, siis lisa edasi vahustades muna. Lisa omavahel segatud kuivained ning sega tainas ühtlaseks. Suru tainas jahuste käte abil küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele.
Pane tainapõhi täidise valmistamise ajaks sügavkülma ootama.
Täidise jaoks sega kõik ained käsimikseriga. Koort ära vahusta! Kalla täidis tainapõhjale.

Küpseta 175kraadise ahju alumises osas 60-65 minutit. Lase pirukal vormis täielikult jahtuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar