esmaspäev, 18. mai 2015

Praetud marineeritud räimed



Kalafänn nagu ma olen... see on klassikaline praetud räimede retsept.

500 g räimerümpi
Paneerimiseks jahu
Soola
Praadimiseks õli

Marinaad:
0,5 l vett
1 spl (triiki) soola
2 spl (triiki) suhkrut
1 spl 30% äädikat
1 keskmine porgand
1 sibul
3 loorberi lehte
10 tera pipart
5 tera vürtsi

Loputa räimed kiirelt külma veega ja nõruta kuivaks. Raputa räimedele natuke soola ja jäta mõneks ajaks soolduma (piisab poolest tunnist). Veereta kalu jahus, raputa üleliigne jahu maha ja prae õlis hästi kuumal pannil kuldpruuniks.
Keeda marinaad. Keema läinud veele lisa sool, suhkur ja äädikas. Lisa ratasteks lõigatud porgand ja sibul ning vürtsid ja keeda 7 minutit.
Vala kuum marinaad praetud kaladele ja jäta jahtuma. Maitseb jahtunult juba paari tunni pärast aga maitsvam on järgmisel päeval. Hoia külmikus.

Äädika lisamine keetmise alguses oli täitsa hea mõte, räimed jäid väga mõnusalt mahedalt magushapud ja teravat “toorest” äädikamaitset polnud tunda.

Võetud siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar