Need on minu seni kõige lemmikumad marineeritud räimed.
500 g räime liblikfileed
1. marinaad:
500 ml vett
4 sl äädikat
2 tl meresoola
Suts suhkrut
Sega kõik ained kokku ning vala räimedele nii, et nad oleksid üleni kaetud. Hoia külmikus üleöö.
2. marinaad:
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
3 sl hakitud peterselli
Ühe sidruni mahl
50 ml vett
100 ml õli (siia sobib mitte väga tugevamaitseline oliiviõli või siis hoopis rapsiõli)
1,5 tl soola
1 tl musta purustatud pipart
1 sl suhkrut
Vala räimedelt eelmisel päeval valmistatud marinaad ära. Kui kasutasid räimerümpi, võid nüüd räimedelt eemaldada
rootsud, seda on tänu pehmenemisele nüüd hõlbus teha.
Teiseks marinaadiks viiluta sibul ratasteks, küüslauk õhukesteks
seibideks. Sega omavahel sidrunimahl, vesi ja õli. Maitsesta soola,
pipra ja suhkruga.
Lao räimed kihiti purki või kaussi, kihtide vahele tõsta sibula- ja küüslaugutükke
ja puista hakitud peterselli. Vala marinaad peale, suru räimed kergelt
kokku. Räimed peaksid enne söömist vähemalt paar tundi külmkapis
maitsestuma. Edasi seistes maitse vaid paraneb.
Tere! Tegu on blogist "Siit nurgast ja sealt nurgast" pärit retseptiga, originaal asub siin: https://mariliisilover.com/2013/08/eriti-head-toorelt-marineeritud-raimed-sidrunimahla-ja-peterselliga/
VastaKustuta