pühapäev, 5. aprill 2015

Kõrvitsa-kohupiimakook



Põhi:
100g võid
1dl suhkrut
1 muna
90g nisujahu
90g kaerajahu (kasutasin Graham jahu)
0,5tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400g kohupiima      (Panin 200g kohupiima, 200g toorjuustu ja 500g kõrvitsapüreed)
300g kõrvitsapüreed
1,5 dl suhkrut
3 muna
2 spl tärklist
1tl vanilliekstrakti
1 sidruni riivitud koor ja mahl
soovi korral rosinaid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. 
Sega omavahel kõik kuivained, lisa need muna-võivahule. Sega ühtlaseks tainaks.
Kata 24cm lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred tainaga. 
Vahusta munakollased suhkruga, lisa kohupiim, kõrvitsapüree, tärklis, vanilliekstakt ja sidruni koor, mahl. Sega ühtlaseks tainaks. 
Viimasena sega juurde vahustatud munavalged.
Vala kohupiimatäidis põhjale.
Küpseta 180-kraadises ahju u. 45 minutit. 
Kui kook läheb pealt liiga tumedaks, kata fooliumiga.
Võta kook ahjust, jahuta.
Eeskuju võetud siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar