kolmapäev, 15. aprill 2015

Õunasaiakesed



150 g võid
150 g suhkrut
0,5tl soola
270 g jahu (soovi korral asenda 1/3 odra- või graham jahuga)
300g kohupiima

u.2-4õuna

Peale:
muna
seesamiseemneid
(mandlilaaste või demerara suhkrut)

Sulata või, lisa suhkur, kohupiim, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Koori ja puhasta õunad, lõika viiludeks.
Jaga tainas kolmeks ja rulli tainas (vajadusel lisa natuke jahu) ümmarguseks, lõika tainas 12 sektoriks.
Aseta iga sektori laiemasse otsa õunaviil ja rulli tainas kitsama otsa suunas kokku.
Määri pealt munaga, raputa peale nt. seesamiseemneid.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.15-20 min.

Sellest kogusest tuleb u. poolteist plaaditäit sarve-saiakesi.
Võetud siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar