200 g võid
300 g jahu
100 g suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
300 g jahu
100 g suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
700 g rabarberit
75 g suhkrut
75 g suhkrut
Biskviit:
6 muna
125 g suhkrut
75 g nisujahu
30 g kartulitärklist
6 muna
125 g suhkrut
75 g nisujahu
30 g kartulitärklist
Valmista muretainas – sega jahu ja
suhkur, lisa kuubikuteks lõigatud külm või ja haki segamini. Lisa lahti
klopitud muna ning suru ühtlaseks tainaks (jällegi on lihtsam ja kiirem
toimetada köögikombainiga). Pane pooleks tunniks külmkappi. Seejärel
rulli tainas ristkülikuks, kata sellega ahjuplaat, torka kahvliga põhja
mõned augud ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks (8-10 minutit), sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini. Kata eelküpsetatud muretainapõhi tükeldatud rabarberiga (noori rabarberivarsi pole vaja koorida), raputa üle suhkruga, vala peale biskviittainas ning aja ühtlaselt laiali. Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta kooki 20-25 minutit. Lase koogil veerand tundi avatud uksega ahjus seista, enne kui välja võtad. Veidi jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar