neljapäev, 11. juuni 2015

Šokolaadi-toorjuustukook kirssidega


Põhi:
3 dl jahu
Näpuotsatäis soola
3 sl naturaalset kakaopulbrit
3 sl suhkrut
125 g võid
ca 3 sl külma vett

100 g tumedat šokolaadi
600 g maitsestamta toasooja toorjuustu
100 g suhkrut
200 g hapukoort
4 muna
350 g kompotikirsse (hästi nõrutatud)


Põhja jaoks sega kuivained omavahel. Näpi hulka külm või, lisa vesi ning sõtku taignaks. Suru see lahtikäiva (Ø26cm) koogivormi põhjale. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Sulatada šokolaad vesivannis. Mikserda toorjuust ja suhkur kreemiks, lisa ühekaupa munad ja mikserda iga kord, lõpuks lisa hapukoor ja mikserda ühtlaseks.
Jaga saadud täidis kahte kaussi, ühele lisa šokolaad ja sega ühtlaseks.

Eelküpseta põhja 160-kraadises ahjus 5-7 minutit.
Vala eelküpsetatud koogipõhjale kõigepealt šokolaadiga toorjuust, kuna see on raskem ja vajub nagunii põhja. Siis pane selle sisse kirsid ning vala vaikselt peale valge toorjuustutäidis. Võib ka lusikaga pealt segada ehk tekitada marmorja katte.
Küpseta 160 C ahjus 40-45 minutit. Siis jäta veel 1 tunniks ahju jahtuma. Enne söömaasumist peab kook veel kuni 8 tundi või üleöö
külmkapis tahenema.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar