Ilma põhjata juustupirukas sobib hästi suupisteks veini kõrvale,
kaasavõtmiseks piknikule või suvisele väljasõidule. Kõige maitsvam on
see muidugi värskelt küpsetatuna. Soovi korral lisa hulka singi- või
paprikatükikesi.
Ligikaudu 8 portsjonile.
Koostisained
300
g
Kodujuust
4
sl
Hapukoor
3
tk
Muna
6
sl
nisujahu
100
g (sulatatud)
Või
250
g
Riivjuust
Sool
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sulata või ja lisa ülejäänud ained. Viimasena sega
juurde enamik juustust (jäta pisut pealeraputamiseks ). Kalla tainas
küpsetuspaberiga kaetud 24-26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Puista peale allesjäänud juust. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit,
kuni kook on pealt kaunilt kuldkollane. Retsept on mõeldud kaheksale
inimesele. Lisada võid sinki ja paprikat. Võid panna 50g, mitte 100.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar