esmaspäev, 8. juuni 2015

Juustupirukas

Ilma põhjata juustupirukas sobib hästi suupisteks veini kõrvale, kaasavõtmiseks piknikule või suvisele väljasõidule. Kõige maitsvam on see muidugi värskelt küpsetatuna. Soovi korral lisa hulka singi- või paprikatükikesi. Ligikaudu 8 portsjonile. 


Koostisained 
300 g Kodujuust 
4 sl Hapukoor 
3 tk Muna 
6 sl nisujahu 
100 g (sulatatud) Või 
250 g Riivjuust 
Sool 



Kuumuta ahi 200°C-ni. Sulata või ja lisa ülejäänud ained. Viimasena sega juurde enamik juustust (jäta pisut pealeraputamiseks ). Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Puista peale allesjäänud juust. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldkollane. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele. Lisada võid sinki ja paprikat. Võid panna 50g, mitte 100.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar