pühapäev, 26. jaanuar 2014

Lahtine pirukas

See põhi on tänu riivjuustule hästi mõnusalt krõbe, kindlalt minu lemmik quiche'i põhjaretsept. Kogus sobib 24 cm lahtikäivale vormile.


Põhi:
100 g võid
50 g riivitud juustu
2 dl nisujahu
2-3 spl külma vett

(26cm vormi jaoks kogused: 120g võid, 60g juustu, 2,4 dl jahu, 2-3 spl vett)

Täidis:
1 keskmine suvikõrvits
1-2 paprikat
2 tk kanafileed
Mõned (külmutatud) brokkoliõisikud
Sibul
Küüslauk
Maitseained

Munahüüve:
3 muna
Piima (pool-kolmveerand liitrit, tunde järgi)
Pipar
Riivjuust (võib ka lõpupoole peale lisada)
Fetajuust, sinihallitusjuust, oma maitse järgi mida iganes. 



Põhja ained segada ning vajutada tainas 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele.

Suvikõrvits, paprikad ja kanafileed hakkida, praadida pannil. Lisada sibul ja küüslauk, brokkoli.
Lisada maitseaineid ja rohelisi ürte.

Valada segu põhjale ja selle peale viilutatud tomatid ning järgmise segu:

Munad, piim, pipar, riivjuust jm kokku segada, täidise peale valada.

Ahju kuniks pealt kuldkollane (kuskil 25-30 min).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar