teisipäev, 28. jaanuar 2014

Vanaema Virve õunakook/rabarberikook



Ma suudaks terve plaaditäie seda kooki üksi ära süüa!
Kõige paremad koogid on klassikalised vanaemade koogid. Nii lihtsad, ehtsad ja ülimalt maitsvad!



Põhi:
250 g võid
2,5 kl jahu
2 munakollast
0,5 kl suhkrut

Vahele õunu või rabarberit.

Kate:
5 muna
6 spl jahu
1 spl tärklist
5 spl suhkrut


Põhjaained segada ja vormida palliks. See kogus katab terve ahjuplaadi.

Põhja eelküpsetada 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Biskviidi valmistamiseks vahustada munavalged suhkruga. Mitte väga kõvaks vahuks. Munakollased ja jahu ning tärklis ettevaatlikult sisse segada (munakollaseid ei vahusta).

Rabarber või õunad tükeldada, asetada koogipõhjale ning raputada peale suhkrut ja kaneeli. Kõige peale valada biskviiditaigen.

Küpsetada ahjus kuni kook on pealt kuldkollane.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar