Siia kogun kõik oma kulinaarsed katsetused, mis kordamist väärivad; samuti meie pere lemmikud.
esmaspäev, 17. veebruar 2014
Brownie
Seda kooki küpsetades kasutan küpsetuspaberiga vooderdatud klaasist lasanjevormi.
Koostisained:
320 g võid
360 g tumedat šokolaadi
6 muna
4 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 dl jahu
1 tl soola
1,2 dl valge šokolaadi tükke
1,2 dl poolmagusa šokolaadi tükke (kasutan tavaliselt piimašokolaadi)
Kaunistuseks võib peale sõeluda tuhksuhkrut.
Sulata või ja tume šokolaad veevannil. Klopi munad suhkru ja vanillisuhkruga lahti. Lase šokolaadisegul veidi jahtuda ja lisa siis muna- ja suhkrusegu ning sega korralikult läbi. Lisa segu sisse jahu ja sool. Seejärel sega juurde valge šokolaadi ja poolmagusa šokolaadi tükid. Sega läbi ja kalla brownie-segu vooderdatud vormi. Küpseta umbes 25 minutit 175-kraadises ahjus. Brownie'd on valmis, kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks, aga keskosa on tume, tihke ja veniv. Ka sellise suure ahjutäie puhul tuleb küpsetisel pidevalt silma peal hoida, sest veniv mass muutub kuivaks vaid mõne minutiga. Samuti tuleb meeles pidada, et brownie'd küpsevad ka jahtudes. Serveerimiseks lõika soe küpsetis ruutudeks ja kuhja need suurele taldrikule ning raputa peale väiksest sõelast teelusikaga läbipressitud tuhksuhkur.
Sildid:
Koogid
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar