neljapäev, 20. veebruar 2014

Suvikõrvitsapirukas lehttaignal


 See pirukas on väga maitsev! Eriti hea tuleb pirukas, kui kasutada sidrunimaitselist oliiviõli või lisada marinaadile sidrunimahla/koort ning maitsestamata toorjuustu asemel sobib imeliselt kitsejuustu määrdejuust.

Koostis:
500 g pärmilehttainast
500 g suvikõrvitsat (umbes 1 kõrvits)
2-3 küüslauguküünt
Oliiviõli
Soola
Pipart
150g toorjuustu
70-100g riivitud parmesani juustu

Viiluta suvikõrvits. Mina kasutan käsiriivi viilutajat, saab õhukesed viilud. Pane kaussi koos hakitud küüslaugu, sortsu oliiviõli, soola ja pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.
Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.
Sega toorjuust umbes poole riivitud parmesaniga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole. Võib ka lihtsalt toorjuustu määrida ning parmesani sellele peale raputada.
Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti, jäädes kolmandiku võrra järgmise viilu alla. Riivi peale parmesani.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Võetud ajakirjast Oma Maitse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar