pühapäev, 9. veebruar 2014

Lahtine kana-suvikõrvitsa-paprika pirukas



See on klassikaline soolane lahtine pirukas, milles võib kasutada endale meelepäraseid täidisaineid.
Õnnestub alati!





Põhi:
3dl jahu (panen tavaliselt nisujahu pooleks graham jahuga)
100g võid
1 munakollane
1sl hapukoort
1/2tl soola


Täidis:
2-3 tk kana kintsuliha
1 paprika
1 riivitud porgand
Veerand suvikõrvitsat
3-4 küünt küüslauku

3 muna + põhjast üle jäänud munavalge.
Piima (et kataks kogu täidise)
Sorts hapukoort
Punet, peterselli, vürtse
Kirsstomateid või tomativiile
Sinihallitusjuust
Riivsjuust


Põhja ained segada taignaks ja vajutada see 26 cm vormi põhja ja äärtele. Taignakiht jääb hästi mõnusalt õhuke.

Kana tükeldada, pruunistada, teised põhja ained samuti, ning valada põhjale.

Munahüübe koostisained omavahel segada ning segu valada täidisele. Peale laotada tomatid ning riivjuust.

Küpsetada 200-kraadises ahjus u. 30 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar