laupäev, 22. märts 2014

Lillkapsa-porgandi-suvikõrvitsa püreesupp



1 väiksem lillkapsas
1 väiksem suvikõrvits
2 suurt porgandit
2 kartulit
2 sibulat
5-6 küüslauguküünt
150g toorjuustu
Vesi
Puljongimaitseaine
Tilli
Basiilikut
Peterselli
Sool, pipar

Panna pott tulele ja praadida sibul ning porgand õli-või segus. Lisada küüslauk, ning seejärel nii palju vett, et potis oleva vaevalt ära kataks. Varsti lisada ka lillkapsas ja kartul, kõige lõpuks suvikõrvits. Pidevalt lisada ka vett, et aedviljad kaetud oleks.

Kui kõik on pehmeks keenud, lisada maiseained ning võtta pott tulelt. Püreerida saumikseriga. Seejärel panna pott tagasi tulele ning lisada kreemjuust. Lasta sel ära sulada või uuesti püreestada.

Sel korral panin taldrikusse supi keskele väikese kuhja soolalõhet, mis siis ära küpses ning päevalilleseemneid. Hea on lisada ka krutoone või mingit lihalist.



2 kommentaari:

  1. Suurepärane supp! Mina panin soolalõhe asemele praetud kukeseeni. Kõik kokku oli väga maitsev :) Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
  2. Aitäh heade sõnade eest :) Ja nii tore, et meeldis!

    VastaKustuta