esmaspäev, 31. märts 2014

Pardi rinnafilee kirsikastmega


Pardi rinnafilee on mõnusalt hõrk ja väga maitsev! Samas on teda ülilihtne valmistada.

Rinnafileed
Sool
Pipar

Kirsikaste:
200g kivideta kirsse
1 apelsini mahl ja riivitud koor
1 dl punast veini
1/2 kaneelikoort
1-2 sl pruuni suhkrut



Esmalt tõmba noaga filee nahapoolsele küljele ruudud. Ära liha sisse lõika, muidu voolab rasv praadides lihast välja.
Aseta fileetükid KÜLMALE pannile nahapool allpool ning keera kuumus kolmveerandi peale ning lase rasval välja sulada (u. 10 minutit).
Keera fileed teistpidi ja pruunista. Tee sama ka kõigi külgedega (et mahlad sees püsiks).

Küpsetamise ajal lisa fileele soola ja pipart.

Kui fileed on pruunistatud, aseta nad 200-kraadisesse ahju järelküpsema 10 minutiks. Kui eesmärgiks on seest pooltoores tulemus, hoia ahjus vaid 5 minutit.
Seejärel võta fileed ahjust välja ning mässi 10 minutiks fooliumi sisse järelküpsema.

Serveerisin risottoga.

Kastme tegemiseks tõsta kirsid väikese poti põhjale (soovi korral võib kirsid eelnevalt ka pooleks lõigata), lisa apelsini riivitud koor ja värskelt pressitud mahl, poolik kaneelikoor, punane vein ja 1 sl pruuni suhkrut. Lase kastmel keema tõusta ja alanda siis kuumust. Hauta tasasel tulel kuni kastme paksenemiseni, umbes pool tundi. Poole hautamise pealt maitse ja lisa vajadusel suhkrut juurde.



Eeskuju võtsin siit ja

siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar